Det goda fettet

Håller på å läser på lite om LCHF, och som vanligt fastnar man och klickar sig runt på tusen olika länkar. Började läsa om margarin vs smör, och det finns mycket intressant läsning.
Jag väljer att inte äta margarin, och inte heller dessa bordsmargariner som allihopa är kemiskt raffinerade, omestrade, manipulerade och gud vet vad.
Förut när man skulle gå ned i vikt köpte man becel och lätta, flytande margarin osv, men nu har man ju insett att det heller inte kan vara speciellt nyttigt.

Jag försöker hålla mig till så rena produkter som möjligt, riktigt smör och riktig grädde ska det vara. Vill inte ens tänka på hur mycket konstiga kemikalier jag stoppat i mig under livet. Lightprodukter med sötningsmedel, dietpulver, margariner.... Huga!

Lite bra länkar får ni här för er som vill läsa mer om ämnet:

http://regnavdagar.blogspot.com/2010/09/det-nygamla-bordsmargarinet-flora.html

http://matfusket.wordpress.com/2010/05/23/vad-ar-skillnaden-pa-smor-och-margarin/

Lite om palmolja, som oftast är det "vegetabiliska fettet" i innehållsförteckningen på margarin:

http://www.wwf.se/vrt-arbete/ekologiska-fotavtryck/1127730-palmolja-ett-hot-mot-regnskogen-och-orangutangen

http://www.fria.nu/artikel/21484


Till sist vill jag rekommendera denna filmen, som visar konsekvenserna av regnskogsskövlingen, bl.a. till förmån för palmplantager där palmolja utvinns:

http://svtplay.se/v/1858857/naturfilm/green_-_den_sista_orangutangen

Den är rätt gripande och hemsk om man är blödig som jag...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0