Köttfärsrulle
Tack Emelie för tipset om Matplatsen på bloggfamiljen.se! Hittade direkt nåt som passar LCHF med någon modifikation. Kan tex ta fiberhusk ist för havregryn. Men det går säkert helt utan också. Och så kan man ju skippa honungen om man är riktigt noga med kolisarna. Såsen kan man ju också skippa om man är rädd för redningen, och kanske äta nån bearnaise eller sås utan redning i stället. Ske definitivt pröva nån dag.
Köttfärssmeten
- Nötfärs
- Hackad gullök
- Lite havregryn (istället för ströbröd i köttfärssmeten ta mängd i förhållande till köttfärsen)
- 1ägg
- Salt och peppar
Dega ihop ingredienserna i en bunke, Rulla ut plastfolie på bordet och dega ut köttfärsröran till en rektangel.
Fyllning
- Parmaskinka
- Chevreost
- En kruka färsk basilika
- Honung
- Olivolja
Lägg fyllningen i en linje över “köttfärsrektangeln” och rulla ihop köttfärsrullen med hjälp av plastfolien (ungefär som att rulla ihop sushi med en sushimatta).
smöra en ungssäker form. Lägg köttfärsrullen i formen och ringla lite flytande smör över. Ställ i ugnen (jag brukar ha ugnen på 220grader) tills den är genomstekt.
Sås
- 2,5dl keldagrädde
- 2,5dl vatten
- Kalvfond
- Spadet som finns i formen efter köttfärsrullen
- Honung (fungerar även med rå-/strösocker
- Salt och peppar vid behov
- Red av med maizenaredning när det kokar
Glöm ej att sila såsen.
de lätt inte dåligt! ja älskar getost!
sås utan redning är ju enkelt. Grädde, massor med grädde =) fast var det lchf? tror det ialf.
Gjorde köttbullar idag med typ råkostsallad till. morötter,äpplen och gurka. Gräddsås, det är grejer det. Får se hur magen mår imorgon dock =/ SYNS PÅ LEKIS!! =)
Förresten kan man helt skippa ströbröd och sånt i smet om man ska göra t.ex köttfärsbiffar. Går bra med ost och ägg. Riven västerbottensost är smarrans att ha i köttfärsbiffar =)