Glada miner

Såhär glada är landstingsråden Kent Ögren och Britt Westerlund över att skatterna i länet chockhöjs:

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=4105697 - varför se sådär glada ut när det är en sån artikel? Sticker säkert i ögonen på många gamla norrbottningar.

Vet inte riktigt vad jag tycker om idéen om storregionen, det kanske är oundvikligt i slutändan men det känns ju inte som att vi här längst upp gynnas särskilt mycket av det...

I övrigt har vi fått valpar så det är mest de som får min uppmärksamhet just nu. Väntar på lite besked och sådär... Får se hur det går, hursomhelst lär alla få veta tids nog om det blir nå förändringar i mitt liv :)

Nu ska jag äta choklad som den gottegris jag är. Får snart sån här gå ner i vikt grejs så tänkte passa på att äta godis..


Hahah vad stört det där lät då.

Gruvfyllot

Blev lite gruvtema i bloggen i dag. Har väl det i blodet det här med hårt arbete och becksvart mörker...
Men denna är rätt komisk. Tydligen pratar karln om alkoholintag på arbetet i en rysk gruva...


Gruvstrejken 1969


Hemsidor

Hittade några hemsidor tillägnade mina "hemtrakter", Paharova och byarna därikring. Visserligen har jag aldrig bott där men mången sommar och helg har jag spenderat där under mitt liv.
Visste inte förrän nu att någon engagerad själ hade startat hemsida om Paharova. http://www.paharova.com/
Byn är uppdelad i två delar, Johanssonsidan och Nilssonsidan, och det är någon från Johanssonsidan som gjort hemsidan så jag vet inte vem det är. Men kul var det hur som helst. Kanske jag ska maila lite av mina bilder jag tog sist jag var där?

I denna by några km i från Paharova växte min mor upp: http://www.dirivaara.info/ - Här har jag och mina kusiner haft mycket roligt, och oräkneliga gånger har man varit där hos morfar och hans bror, samt deras tredje bror som bodde en bit in i skogen i Dirijärvi.
Det står på hemsidan att det bor en person i byn, men nu har också Åke flyttat därifrånt till ett äldreboende i Överkalix, så byn är numer helt folktom, bortsett från sommargäster.





RSS 2.0