Sibboratorn

Jag har återupptäckt min barndoms idol Roland Cedermark genom Spotify och insåg vad jag egentligen lyssnad på med min far när jag var i femårsålder...




hohoho


Mums



Vet ni vad vi gör nu? Fikar!


Husmor!

Japp jag har bakat hela morgonen och äntar nu på att morotskakan ska svalna lite så jag kan häva på glasyr. Sen så har jag gjort chocolate chip cookies. De ser rent ut sagt förjävliga ut, men de smakar säkert gott i alla fall :)

Mätt och belåten

Just ätit en supergod middag och ville dela med mig av receptet, Vassego! :)

Konstig oreda

Höll på å ordna i bloggen, har lagt till kategorier och sorterat inläggen. Men när jag var klar hade två hamnat sist som om jag lagt in dem i dag fastän det var typ ett år sen jag la in dem. Så inläggen Nostalgi och jag vill ha en synth nedan är egentligen skitgamla inlägg. Nu vet ni det så ni inte tror jag är senil.

Nostalgi

Har kollat lite på youtube och hittade dessa filmer.. Vilken nostalgi!




Pippi Pelikan älskade jag



Jag tycker Ika är lite läskig


Mjölktandsmössen :D

Jag vill ha en synth

Sitter i dimman och tråkar. Kollar på gamla godingen från Macken:






Måndag igen... Alkoholfunderingar...

Faktist glad över att det är måndag, snart föreläsning/kursintro till vår andra nya kurs, omvårdnadshandlingar. Sitter och kollar på repris av top model, en brud drack för mycket vin och spyr i restaurangen. Alltså inte på toan, utan från stolen hon sitter i ner på golvet. Känns ju fräscht. Innan det sa hon att hon slutade  dricka för hon blir en idiot när hon blir full...

Jag är lite kluven till alkohol nu för tiden. Jag har insett att när jag börjar så blir det ofta för mycket. Som i fredags. Jag hade intentionen att ta det lugnt, dricka en cider eller två, men en blev tre- fyra, plus Teresas groggar och det blev lite för mycket för mig. När jag blir full tror jag att jag kan dricka som jag gjorde när jag var typ 16- 17, men nu dricker jag inte alls lika ofta (som tur är) så då blir jag ju mer lättpåverkad också. Och så säger jag dumma saker som jag skäms för dagen efter. Nå inte nå katastrofala grejer, men får ångest dagen efter även om jag inte ens gjort bort mig, men känns bara skitjobbigt. Så jag har halvt om halvt tagit beslutet att inte dricka mer. Jag kan faktiskt ha kul nykter också. Folk brukar säga att det är så tråkigt att gå ut nykter, men jag har faktiskt haft skitkul de få ggr (typ två) jag gjort det, medans när jag druckit haft skitkul i början av kvällen men sen tappat kontrollen, alternativt mått skit skitdåligt dagen efter.
Inte så att jag blir nykterist, jag trivs med ett glas vin om man ska lyxa till det vid en middag nån gång. Men jag känner att det inte ger mig något numer att dricka, mer än ångest. Speciellt eftersom jag själv vet att jag har svårt att stoppa när jag väl börjar bli berusad. Dessutom är det otroligt onyttigt med tanke på att jag satsar på mitt nya nyttiga liv nu... ;)

Det som stör mig är att de ggr jag gått ut nykter, och jag hör samma av de jag känner som inte dricker alls eller väldigt lite. Folk ska fråga " är du gravid?", "varför dricker du inte?", och tycker tom man är tråkig för att man inte dricker. Det förstår jag inte riktigt, är man inte rolig att umgås med om man inte blir full? Eller är det för att de som dricker inte vill att en nykter person ska vara med och se hur de beteer sig när de är fulla?
Om det är så så behöver dom inte umgås med en till vardags heller, för jag tycker man ska duga som man är och göra det man känner är bäst för en själv. Drick om ni vill och kan hantera det, och ha så kul, men om en person inte vill dricka får ni acceptera det.

Ja jag vet inte... I min umgängeskrets är jag nog tyvärr en av dem som är minst sansad när man dricker, så det känns lika att skippa framöver.


Vissa klarar inte av spriten...


Fagocytos



Nu är det paus i vår föreläsning om immunförsvaret. Det är så roligt att skolan har börjat igen, så får man läsa och lära sig i stället för att bara jobba. Visst det är kul det också men blir lite enformigt i längden...
Marratech är smidigt så man slipper åka till Luleå. Fan, behöver inte ens borsta håret innan man går på föreläsning, bara slå på datorn. Synd bara att vissa människor inte fattar vilka inställningar de ska ha eller de som är i luleå att prata i micken. Lite besvärligt när man inte fattar alls vilka frågor som läraren svarar på... Visst om det händer nån gång, men det har tjatats om det redan förra terminen så man undrar ju varför det är så svårt att förstå att ha inne knappen följ sidbyten i stället för led. Jaja, ni som inte nördar på marratecj fattar väl inte men det spelar ingen roll.

Nästa vecka blir det att åka bort igen. Prova klänningar , hälsa på folk och gå på hundutställning :)

Nu vet jag inte så mycket mer, borde få in alla foton så jag kan uppdatera hundbloggen också, vilket jag inte gjort på skitlänge.. Ska försöka göra det i dag. Blir många inlägg, måste skriva om utställningarna, MHt osv osv...

Nu ska jag pausa från datorn tills vi börjar igen.
Kram på er!!!


RSS 2.0