Det går framåt! (och neråt...)

Nu har jag vart dålig på att uppdatera, men jobbar mördarpass fem dagar i rad så har inte hunnit. I dag är sista dagen sen har jag ledigt fram till julveckan, fy fasen vad skönt! På måndag börjar resan nedåt landet till nära och kära :D

Ja jag vägde mig i morse ist för i går, och nu ligger jag under 80-strecket :D
Vecka 3: -2,1 kg Nuvarande vikt: 79,4 kg

Dessutom kommer jag nu i mina snygg-jeans som jag inte kunnat använda med långkallingar under. De har vart tajta utan också men med kallingar har de inte alls´gått att ha på sig. Men nu i morse prövade jag och de känns inte ens obekväma! Så lycklig. Nu är målet mitt andra par snyggjeans som ännu är för tajta. Sen har jag en hel hög med kläder som är för små, men nu börjar jag närma mig att jag kan använda allt i min garderob igen. Fy vad skönt!

Dessutom är det underbart att känna sig snygg igen. Jag köp0te två skitsnygga klänningar på Lindex förra veckan. Jag hade nog inte ens prövat dom för nån månad sen, men nu mår jag redan bättre med mig själv bara för att jag känner mig mindre uppsvälld och plufsig. Kunde inte låta bli att köpa bägge, fast jag ska spara pengar... Men jag tycker ju att jag behöver nya finkläder till sthlm, jul och nyår ;) Vet inte om Mattias håller med men men...


Nu ska jag jobba vidare. Kram!!!

Fredagsmys :D

I kväll har jag vilat upp mig efter jobb och julpyntning. Gjorde mig en kanna kaffe och drack med grädde och tog en bit mörk choklad till. Det var faktiskt riktig njutning. Förut åt jag lösgodis och drack cola varje helg, ja även flera dagar i veckan om jag ska vara ärlig :S Men det känns inte ens lockande nu. Jag är helt chockad över mig själv, om ni bara visste hur mycket godis och läsk jag stoppat i mig det senaste året. Vill inte ens veta själv...

Till middag blev det laxfiléer med creme fraiche och chevréost. Riktigt gott blev det. Gjorde blomkåls mos till. Mums!

Nu är det iaf en och en halv som är sugen på min idé om halv åtta hos mig :D Elin, du får väl lämna lillkillen till din gubbe, och så kan vi ju hjälpas åt med maten även om det är en som hittar på menyn.
Vi får se om vi hinner börja med nåt :)

Nu ska jag lägga mig och läsa min Dean Koontz-bok som är superspännande, Mr. Murder. Och lyssna på mina idioter till grannar som låter som de har nå brottningsfest i lägenheten bredvid. Trodde nån blev misshandlad därinne som dom skrek och dunsade, men lyssnade ett tag och det var nog bara "vanlig" fest. Hoppas inte jag lever om sådär när vi har haft fest, fast nä det tror jag inte. Lite musik och skratt men vi brukar ju inte köra brottningsmatcher och skrika-högst-tävlingar på våra fester.

Ha en trevlig helg allihop, själv jobbar jag heeeela helgen. penki penki :)

Halv åtta hos mig, LCHF-style

Jag satt och kollade på Halv åtta hos mig, när de var i Piteå. Alltid kul att se pitebor på TV, och höra dem prata :D Älskar den dialekten.

Men hursomhelst fick jag en idé. Vad sägs om en egen halv åtta hos mig, med LCHF- mat? Behöver ju inte tävla, eller ha middagarna på rad, men ändå att man gör en meny och bjuder de andra på och umgås och äter gott, och får prova lite nya rätter :)
Är det nån som är sugen på att vara med? Jag vet ju iofs bara två förutom mig som äter enligt LCHF, men andra kan ju vara med ändå, men kanske inte att man lagar sånt som är alltför kolhydratrikt för oss kolisvägrare :)

Tycker det hade vart jättekul! Sällan man äter eller bjuder på trerätters, blir lite annat än den vanliga vardagen.


Det goda fettet

Håller på å läser på lite om LCHF, och som vanligt fastnar man och klickar sig runt på tusen olika länkar. Började läsa om margarin vs smör, och det finns mycket intressant läsning.
Jag väljer att inte äta margarin, och inte heller dessa bordsmargariner som allihopa är kemiskt raffinerade, omestrade, manipulerade och gud vet vad.
Förut när man skulle gå ned i vikt köpte man becel och lätta, flytande margarin osv, men nu har man ju insett att det heller inte kan vara speciellt nyttigt.

Jag försöker hålla mig till så rena produkter som möjligt, riktigt smör och riktig grädde ska det vara. Vill inte ens tänka på hur mycket konstiga kemikalier jag stoppat i mig under livet. Lightprodukter med sötningsmedel, dietpulver, margariner.... Huga!

Lite bra länkar får ni här för er som vill läsa mer om ämnet:

http://regnavdagar.blogspot.com/2010/09/det-nygamla-bordsmargarinet-flora.html

http://matfusket.wordpress.com/2010/05/23/vad-ar-skillnaden-pa-smor-och-margarin/

Lite om palmolja, som oftast är det "vegetabiliska fettet" i innehållsförteckningen på margarin:

http://www.wwf.se/vrt-arbete/ekologiska-fotavtryck/1127730-palmolja-ett-hot-mot-regnskogen-och-orangutangen

http://www.fria.nu/artikel/21484


Till sist vill jag rekommendera denna filmen, som visar konsekvenserna av regnskogsskövlingen, bl.a. till förmån för palmplantager där palmolja utvinns:

http://svtplay.se/v/1858857/naturfilm/green_-_den_sista_orangutangen

Den är rätt gripande och hemsk om man är blödig som jag...


I dag blev det att prova köttfärsrullen. H...

img_0213 (MMS)

I dag blev det att prova köttfärsrullen. Hade den lite länge i ugnen så den hade kunnat vara saftigare. Men bortsett från det så var det jättegott. Åt med vitlöksmarinerad blomkål till, ugnsstekt.


Vägningsdag!

Vecka 2: - 1 kg (totalt 2,5 kg)
Nuvarande vikt: 81, 5 kg


Denna vecka gick det lite segare, i början av veckan gick jag ner jättefort och sen stannade det lite grann. Tror det beror på att jag "fuskat" en del denna veckan. Jag har inte ätit så mycket mer kolhydrater, men däremot större mängd och småätit lite mer. Som skrivet tidigare äter jag mer när jag är ensam och har tråkigt, vilket jag haft nu när Mattias haft eftermiddag. Det är inte det att jag är sugen, för har faktiskt inte varit speciellt sugen på nåt, är nog mer psykiskt. Jag är så van att gå å kolla i kylen och skafferiet och sitta och knapra på nåt när jag har tråkigt... Har inte blivit lagat nån ordentlig mat heller de flesta dagar.

Funderar på middag i dag, ska iaf göra blomkål som tillbehör, kanske blomkålris. Det är helt enkelt att man river blomkål och kokar det jättesnabbt. Ser lite ut som ris och blir lite liknande konsistens. Bra och nyttigt som tillbehör! Får se om det blir kyckling eller kanske lax?




Var är alla tjocka människor?

Är rätt less på dessa perfekt snygga och smala mäniskor som är ÖVERALLT på Tv och annan media. När jag går på stan eller bara umgås med vänner och familj så träffar jag vackra tjejer och killar i alla storlekar och former. Smala, stora, mittemellan, korta, långa, de som har stor näsa och de som har små bröst och de som har jättestora bröst.
Tom i de reklamer och filmer där det ska vara "normala" människor är ju tjejerna för tusan skitsnygga. Kanske "tjocka" om man jämför med modeller, men de är ändå retuscherade och sminkade och har perfekt hy, helt proportonerlig kropp, långt böljande hår osv osv.

Alla vet vi ju vad vi matas med för ideal, och jag tycker det är förjävligt. Du behöver bara gå på badis så ser du att när vi är nakna är det inte många "normala" människor som ser ut som modeller och filmstjärnor. Men vi är vackra ändå, vad de än försöker pracka på oss. Det är fan inte konstigt att unga tjejer (och killar) får ett skitdåligt självförtroende, ätstörningar och depressioner. Det allra värsta tycker jag är att människor inte tror att de duger som de är! Och när unga människor inte förstår vilket jobb det ligger bakom de perfekta reklambilderna, en evighet av dieter, ton av smink och hårprodukter, och sen duger inte ens det för att göra en snygg, utan då retuscherar man bort resten av det som inte passar in på modellens kropp och hud. Fy!




Jag blev nästan glad...



Då jag hittade detta. Smaksatt grädde med choklad och jordgubb lät ju för bra för att vara sant. Och det var det ju också, iaf för oss LCHFare. Men kanske nån annan blir glad av tipset :)


Köttfärsrulle

Tack Emelie för tipset om Matplatsen på bloggfamiljen.se! Hittade direkt nåt som passar LCHF med någon modifikation. Kan tex ta fiberhusk ist för havregryn. Men det går säkert helt utan också. Och så kan man ju skippa honungen om man är riktigt noga med kolisarna. Såsen kan man ju också skippa om man är rädd för redningen, och kanske äta nån bearnaise eller sås utan redning i stället. Ske definitivt pröva nån dag.

Köttfärsrulle


Köttfärssmeten
- Nötfärs
- Hackad gullök
- Lite havregryn (istället för ströbröd i köttfärssmeten ta mängd i förhållande till köttfärsen)
- 1ägg
- Salt och peppar

Dega ihop ingredienserna i en bunke, Rulla ut plastfolie på bordet och dega ut köttfärsröran till en rektangel.

Fyllning
- Parmaskinka
- Chevreost
- En kruka färsk basilika
- Honung
- Olivolja

Lägg fyllningen i en linje över “köttfärsrektangeln” och rulla ihop köttfärsrullen med hjälp av plastfolien (ungefär som att rulla ihop sushi med en sushimatta).
smöra en ungssäker form. Lägg köttfärsrullen i formen och ringla lite flytande smör över. Ställ i ugnen (jag brukar ha ugnen på 220grader) tills den är genomstekt.

Sås
- 2,5dl keldagrädde
- 2,5dl vatten
- Kalvfond
- Spadet som finns i formen efter köttfärsrullen
- Honung (fungerar även med rå-/strösocker
- Salt och peppar vid behov
- Red av med maizenaredning när det kokar

Glöm ej att sila såsen.


Jag saknar Anna.


Middag i ensamheten

I kväll är jag ensam hemma med vovvarna, som alla andra kvällar denna vecka. Tänkte fara och kolla Idol hos Frida men jag är så seg och trött. Har tvättat två ton smutstvätt och sprungit upp och ner i trapporna, vart förbi Ms mormor och morfar en sväng, tvättat lite till, plockat och städat lite grann, och lekt med hundarna en sväng ute.

Nu är det snart Idol men jag är så grymt sugen på Fallout, så jag tror jag spelar in Idol så kan jag se den lite senare, plus spola förbi alla jäkla reklampauser. Sen en längre kvällsprommis med hundarna, de måste ju också få sitt :)

Dagens middag blev grönsaker i ugn och chorizo. Gottgottigott! Jag skar upp grön paprika, lök, zucchini, tomat och morot och kryddade med vitlök, peppar och salt. In i ugnen och när de nästan var klara så blandade jag dit mozzarella. MUMS!

Unnar mig lite mörk choklad med hallonsmak till kvällen. 36 gram kolhydrater/100 gram, men en liiiiiten bit får man ju ta :)


Hejar förresten på Jay i Idol, trots att han rökt hasch.

Le!

Läser ofta Sandras blogg (men är som vanligt alldeles för dålig på att kommentera...) och hon skrev ett så träffande inlägg. Ta mig friheten att länka till den: Om du möter en människa utan leende

Om någon som läser det här känner sig träffad, vet ni varför jag alltid väljer att hälsa. Orkar inte bära på negativa känslor, och oavsett om man känner personer väl eller ej så hälsar jag på dem. Sån är jag, för jag tycker det är otroligt mycket tråkigare att vara negativ och sur.

Så hörrni, ut i världen och le! Alltid smittar ert leende av sig på någon!


                                                      

                            

Kvällsfika

I kväll är jag faktiskt grymt sugen på nåt gott. Blir alltid det när man är ensam och har tråkigt. Det är en vana jag har haft i åratal - att äta när jag är uttråkad... Måste få ett slut på det. Men nu äter jag i alla fall bättre grejer än mackor och godis.

I kväll blir det nog lite vispgrädde med bär och en ölkorv.

Har svårt att hålla mig från vågen. Har tjuvvägt ett par ggr med bra resultat, men nu ska jag hålla mig över helgen..... kanske... :P

Trött, tröttare, Elisabeth

                                 


Jag är trött som en sengångare. Blir så knasigt med sömnen på Mattias eftermiddagsveckor. Speciellt när jag själv jobbar dag. Jobbar tio timmar, kommer hem, somnar vid tio nåt, vaknar när Mattias kommer hem efter tolv, har svårt att somna om, och vaknar sju. Blir inte riktigt bra sömn.

Men efter i dag är jag iaf ledig fre-sön, skönt med en hel helg i frihet. Kanske blir Harry Potter på bio, och så skajag vara barnvakt på lördag. Blir kul, ska sova hos syskonbarnen och så far vi på leklandet på söndag. Bara de är friska och krya nu så de orkar.

I dag och i går blev det två kokta ägg, rökt lax och räkor till lunch. Var enkelt att ta med när man jobbar. Denna veckan blir det inte så mycket avancerad mat, har mest ätit kycklingklubbor med fetaostsallad och matrester. Så trist att laga mat åt sig själv när Mattias jobbar. Blir som inte samma sak att stå och kocka ensam.

Fallout New Vegas

Om ni undrar vad jag gör när jag slöar i soffan hemma så är det detta spelet jag spelar. Jag är fast!
Det är så himla kul. Det är ett rollspel med mycket action, men även mycket andra uppdrag att utföra, och man kan utveckla sin karaktär precis hur man vill. Vill du vara ond eller god? Bestäm själv!

Kan verkligen rekommendera detta spel, samt dess föregångare Fallout 3, mina absoluta favoritspel.
Länk till Igns falloutsida, om ni vill läsa en mer utförlig recension: IGN


Emil spexar:) är hos syrran och sällskapar...

img_0210 (MMS)

Emil spexar:) är hos syrran och sällskapar lite med mina fina och krassliga syskonbarn. Snart hem och äta. Är ensam så det blir bara kycklingklubbor, gurka, tomat och fetaost. Ids inte med nåt avancerat...


Måndag = vägningsdag

-1,5 kg

Har bestämt mig för att bara väga mig på måndagar, för jag kan lätt bli besatt av vågen annars. Skrev att jag började på 83 kg, men det var snarare 84, går efter vår nya våg för den är mer exakt än den gamla som inte var digital. Den visade på 84 kg i torsdags, och i dag stod den på 82, 5 :D
Kan ju ha gått ned mer men nu kör jag från 84 som start då det blev lite tjorvigt med de olika vågarna.

Supernöjd, alldeles lagom att gå ned per vecka, vill inte gå ner mer för det kan ju bli för mycket för kroppen, det sägs ju att mellan 1-1,5 kg är lagom att gå ned i veckan.

I dag slutade jag nio och nu har jag käkat frukost,
två ägg, kallrökt lax, räkor och majonäs. Mums!



Planen för i morgon

Sitter och slöar, passar på att låna datorn när det är lugnt. Funderar på morgondagen, mycket att göra i morgon innan Mattias far till jobbet. Jag slutar ju nio så direkt hem och slänga i mig nå ägg till frukost (går fort) och sen ska jag och Mattias på stan. Har lovat honom ett par täckisar. Har tjatat på honom att köpa täckbyxor för han gnäller alltid att det är kallt när vi promenerar men det blir aldrig av så nu ska jag köpa dom åt honom. Iofs har vi ju ändå samma pengar men det känns väl bättre haha!
Jag ska passa på att köpa nya träningsbyxor, mina är helt håliga så behöver nya, eftersom vi även ska en sväng på Nautilus i morgon (!). Betalar varje månad dit men är alldeles för dålig på att utnyttja det... Dum som man är. Men ska mjukstarta lite i morgon. Är ju smått förkyld än så får ta det riktigt lugnt.
Sen blir det mathandling. Bacon är slut, finns inte mycket ägg kvar, och så planerar jag en massa goda maträtter till veckan.
I morgon är planen att göra storkok på köttfärssås och biffar och kanske nån köttfärsgryta om jag hittar bra recept. Har en hel del köttfärs i frysen så tänkte passa på att laga och frysa in så blir det enkelt att ta fram och värma.
Lägger upp recept i morgon, om någon har ett tips på nån god gryta/soppa med köttfärs och inte nå kolhydratgrejer i, var vänlig att tipsa :)
I morgon och på tisdag är jag ledig. Ska försöka göra det bästa av situationen och vara mycket med hundarna, laga god mat och städa hemma. Sen jobbar jag iofs bara två dagar och är ledig hela helgen, det blir skönt!

Lite länktips

Dessa länkar har jag fått av en del folk, och hittat mycket intressant på eller som man kan kika in på och bli inspirerad av.

17 år 127 kg - En riktigt tuff tjej som hittills har gått ned 23 kg med hjälp av LCHF, läs om hennes vardag och få lite inspiration.

Lifezone - Ännu en blogg av en LCHF- frälst tjej. Mycket inspiration, fakta och idéer här med.

Wellbeing of me - Mycket dagens meny och mattips. Tyvärr inaktiv blogg men ändå mycket läsvärt!

Fett bra mat - Också en inaktiv blogg men med mängder av mattips och inspiration! Härifrån har jag använt mig av en hel del recept och speciellt frukosttips!

LCHF-recept - Sjukt mycket LCHF- recept. Från A till Ö.


Håll tillgodo :)


Improviserad "pytt i panna"

Ja i dag har vi ränt runt hela dagen, till Elin och Rikard (och Ivan förstås) en sväng och sen till våra pappor för att  uppmärksamma fars dag lite grann. Jag nekade till kakor och fars dagstårta och kände mig inte ens lite sugen. Otroligt!
I går när vi åkte till Boden (trodde det var Lule men det var Boden) så tog jag med mig lite 70% choklad för att jag tänkte att jag avlider på bussen annars. Jag tog en bit, sen var jag inte sugen på mer. Det är ju helt sjukt. I vanliga fall så skulle jag ha käkat upp typ hela fast jag hade mått illa. Sån har jag varit i flera år, när jag väl börjar med nåt gott så kan jag inte sluta innan det är borta. Men denna veckan har gått galant!

Till lördagsgodis i går åt jag vaniljyoghurten i hink som har 17g kolhydrater per 100g, men blandade ut den med vispgrädde för att få upp fettet och ner kolhydratprocenten, och åt med lite blåbär. Lite fusk men långt i från vad jag annars brukade äta på lördagar ;)

Eftersom det blev så sent med middag och jag snart ska på jobbet igen så blev det lite snabbt hopkok i dag. Typ egen pytt med quornbitar, strimlad vitkål, champinjoner, zucchini och lite lök. Detta stekte jag i hop och hällde sen i grädde, kryddade med salt och peppar, och lät det puttra lite. Blev faktiskt riktigt gott.

Nu vilar jag på maten, sen ska jag och vovvarna gå ut i kylan på en promenad innan vi åker till jobbet. Sen är jag iaf ledig två dagar. Skönt!

Hoppas ni andra haft en bra helg!



Suget

I dag är det femte dagen jag inte äter kolhydrater, eller ja ytterst lite iaf, och jag har inte vart sugen nåt alls på nå godis eller mackor. Men nu i eftermiddag blev det lite jobbigt. Jag känner mig verkligen som en knarkare.
Men det är bara att bita i hop och hålla sig mätt.

I dag är Mattias ute på middag med jobbet, så jag är ensam och gör korv med stekta champinjoner, zucchini och så lite tomat och gurka till. Orkade inte med nå avancerat, och måste äta från frysen också och så hade vi lite god stark korv där :) Fast hur ska detta gå utan ketchup??? Jaja tomaterna får uppväga lite av det i alla fall, haha!

I övrigt i dag har jag agerat matleverans åt syster eftersom systerdottern Rebecka är sjuk och hemskt febrig... Satt där en stund och sen har jag bara spelat Fallout New Vegas i några timmar. Älska!
Hann med en timslång prommis med hundarna också, så lite frisk luft har vi fått. Snart är det jobb igen, kommer hem först i morgon kväll då vi ska åka bort i morgon med klienten.


Ha det gott och ha en trevlig helg!!!

Clas Ohlson- sensation i Kiruna

I dag var dagen då allt förändrades. Då gruvarbetare, lastbilsförare och alla andra kirunabor glömde allt annat, drog fram börsen ur bakfickan på jeansen och stormade portarna på deras favoritbutik Clas Ohlson.
Det har nämligen öppnat en helt sprillans ny CO- butik i Kiruna.
Var dit en sväng i dag efter att ha myst med mina sjuka syskonbarn. Vi skulle ju "bara titta" men kom hem 800 kr fattigare...

Detta köpte vi:

         


  



     

En laptopkylare, handdukar, en magnetisk skrivtavla i glas och en digital våg :)


Provar om detta funkar nu:)

img_1721 (MMS)

Provar om detta funkar nu:) Titta vad jag fick av mina kära kollegor och klient i körkortspresent:) tog ju körkortet för ganska exakt en månad sedan. Hejdå!


Bloglovin

Följ min blogg med bloglovin

Middag och brödbak

I dag blev det köttfärssås från frysen till middag. Har inget recept utan helt vanlig köttfärssås. I denna var det paprika, champinjoner, lök, matlagningsgrädde och krossade tomater.
Som tillbehör åt jag zucchinipasta. Eller pasta och pasta, det är bara zuchinni hyvlad med osthyvel och sen kokad kanske en halv minut. Blir inte så mycket smak men väger upp köttfärssåsen bra.

Måste börja fota lite, kanske roligare att se inlägg med bilder? Det vet jag att jag tycker iaf.

Nu håller jag på å bakar sesambrödet jag skrev om innan. Mest för att jag är så peppad att prova en massa saker. Hinner inte skriva hur det blev för jag ska jobba natt med början 18:45 så jag får smaka på brödet i morgon. Visserligen blir det lite på gränsen med kolhydraterna men jag orkar inte vara fanatisk med 5-gramsgränsen. Det ska alltså helst inte vara mer än 5 g kolhydrater per 100g när det gäller LCHF.

Glömde att skriva att måndag ska vara min vågdag, jag startade på 83 kg. Har aldrig vägt så här mycket så det blir intressant att se om det händer något med detta sätt att äta. Hittills känns det super i magen och jag är mätt mycket längre än vanligt. Lite huvudvärk har jag men med tanke på den mängd socker jag vanligtvis äter så är det nog inte så konstigt med lite abstinens...

Ha det gott nu!

Mobilblogg

Försökte registrera mobilnr så jag kan mobilblogga, men det står att det redan är knutet till ett annat konto. Har haft ett tidigare men har avslutat det men tydligen fattar systemet inte det.
Har iaf skrivit till supporten och frågat. Kan ju vara kul att kunna mobilblogga då och då :)

I dag har jag lite ont i halsen. Hoppas hoppas hoppas jag nu inte blir sjuk igen... Hade ju halsfluss för inte så längesen och det var förjävligt :S Men kanske bara är lite vanlig förkylning, tyckte vi hade så kallt i sovrummet i natt.

Nu ska jag gurgla saltvatten och lägga mig i badet en stund och sen fara ut och handla. Har slut på riktigt smör, och en massa annat som numer ska mätta min mage. Får fundera ut middag till i kväll också.. hmm...



Sesambröd

Nu har jag vart och kollat Desperate Housewives med Stina, passande med ett halloweenavsnitt och maaaaassor med godis. Men än så länge känner jag inget sug alls. Är ju bara andra dagen iofs haha!

Detta ska jag pröva mig på i morgon:

http://www.lchfrecept.com/ShowRecepy.aspx?ID=136´

För mig som är riktig mackoman kan det ju passa med LCHF- "bröd", iaf nåt gott att ha pålägg på men utan alla jäkla kolhydrater.  




Promenad och dagens middag

Jag och pudelbrudarna promenerade som skrivet till Frida och Go- Edvin ¨på Luossa, drack lite kaffe och pratade. Alltid lika trevligt :) Sen prommade vi hemåt igen men hann bara till kiruna taxi för då ringde Mattias och ville vi skulle fara och kolla en dator. Vi bestämde oss dock för att fundera ett tag till och kanske beställa den på elgiganten på nätet... Men det är ju några tusenlappar så jag får ju lite ångest, trots att vi lär behöva en ny dator typ nu.

Maten i dag blir laxfiléer med blomkålsmos.

Recept på blomkålsmosen lyder som följer:

1 blomkålshuvud
1/2- 1 dl grädde
3 msk smör.

Koka blomkålen i mindre bitar tills de är mjuka, häll av vattnet och mixa med grädde och smör, ta grädde beroende på hur krämig du vill ha den. Tillsätt sedan salt och peppar och eventuellt lite muskotnöt.

Taget från boken LCHF- husmanskost.


Dagens lunch

Nu är p-mötet avklarat och det är alltid lika trevligt att träffas i gruppen. Nu slängde jag i hop lite snabblunch: quornfiléer stekta med gräddsås och vitkål och lite gurka. Vitkål är gravt underskattat tycker jag.

Hade velat mobilblogga med bilder och så men det funkar inte, ska försöka fixa så att dte går så blir det smidigare att uppdatera också.


Guten morgen

Kände för att vara lite tysk i dag. Ska nog gå omkring och säga Jaa och Nein och scheisse.

Sitter här och äter mina ägg, älskar ägg. Går ju att variera i all oändlighet. I dag blev det bara simpla ägghalvor med lite majonnäs och lite rom. Hinner inte med mer, måste snart hoppa in i duschen. Sen blir det p-möte med mina fina kollegor. Alltid bra att hålla sig ajour med vad de andra tänker och är med om.

Ha en bra dag!!!

Motivation

Jag är så motiverad! Så här var det sist också, jag gnällde åt Mattias jättelänge att jag ville gå ned i vikt, men fortsatte äta och äta och rörde inte på mig. Men så en dag small det till och motivationen kom på riktigt.
Så känns det nu, så jag vet ju att jag kan hålla mig till detta nu när jag väl bestämt mig. Får bara hoppas det går lika bra nu, och att det inte hamnar i samma nedåtgående spiral efter jul detta år :S

I morgon ska jag starta dagen med äggfrukost, fara på p-möte, fara hem och GÅ till Frida och Edvin. Hur slö jag än känner mig. Dessutom måste jag tänka på hundarna också, i går och i dag har de haft det skittrist så i morgon ska de få motion och skojj ute. Det ska de ju ha varje dag så klart, men i bland blir det inte lika mycket av den varan...

Köpte en bok på Coop, LCHF-husmanskost. Har börjat läsa den lite och den verkar bra. Sen har jag fått en massa länktips också, ska kika i genom dem så kan jag lägga ut dem här sedan. Skaffade även en fin, blommig pärm som jag ska samla mina recept i. Har jag tänkt göra länge, men nu passar det ju ypperligt. Känner att det, plus att jag ska skriva blogg, peppar mig lite extra. Då vet jag att folk läser och då kan jag ju inte gå å förstöra med massa godis eller mackor :P


Dagens middag

I dag började jag med lite light- LCHF. Gjorde en supergod kyckling i ugn, som även funkar med fläskfilé och fläskkotletter.

Skär kycklingfiléer i mindre bitar (kan lägga i hela filéer men då tar det förstås längre tid).
Blanda 2 dl creme fraiche, en grädde, ca 1 dl soja och 2-3 tsk sambal oelek, beroende på om man gillar det starkt eller ej. Salta och peppra kycklingen något och lägg i en ugnsform med det övriga. In i ugnen på 200 grader och låt vara tills kycklingen är klar. Jag är så dålig på tider så brukar ta upp och kolla efter ett tag.

Brukar äta den med färskpasta men i dag blev det stektamorotslantar samt fryst findus deli grönsaker.

Blev ingen bild på skapelsen men det får jag väl fota nästa gång :)

Grand opening

Har bestämt mig för att återuppta mitt bloggande här. Dels för att jag har bestämt mig för att gå ned i vikt, och tänker pröva med LCHF - Low carb High fat. Har börjat med det en gång tidigare och tyckte det var otroligt gott och ett nytt sätt att ändra kosten på. Men jag gav upp alldeles för fort och tyckte det var så bökigt. Ungefär som jag gör med allt annat med andra ord...

Historien bakom är att jag gifte mig i december förra året, och innan det gick jag ned tio kg med hjälp av träning och bättre kost. Sen åkte vi på bröllopsresa, det blev ett nytt år och min kosthållning och motion havererade totalt. Så nu har jag gått upp de kilon jag gick ned, plus ett par till.

Nu är det nog!



En hälsosam och betydligt smalare jag som nygift och lycklig, med min fina karl :)


I dag är jag lika lyckligt gift men har betydligt sämre kondition, stela knän och en massa kläder som är för små.





RSS 2.0