Fredagkväll i vår sparsamt inredda lägenhet

Just nu sitter jag och Tintin och kollar på Idol med datorn i knät. Trillian ligger i sovrummet och vilar. Efter idol blir det kvällsprommis. Vi är bara tjejerna hemma i kväll för Mattias är på Citykrogen och äter med jobbarkompisarna. Men i morgon ska vi flytta en hel massa prylar igen så han får inte festa till det för mycket.

Idol är bra i kväll, hittills är favvon Calle, men han är ju alltid en favorit. Det var som extra fint nu när de sjunger till sina nära och kära. Blev mest rörd när Mariette sjöng till sin flickvän, vilket vackert par de är!

Ja flytten sen, vi har kommit i ordning väldigt fort. Sängarna är kvar i gamla lägenheten, men vi bor här för vi sover på vår uppblåsbara dubbelsäng, tror vi hinner ta hit sängarna i morgon, och så ska vi börja med förrådet i källaren. Där har vi mycket skrot, hoppas på att kunna slänga en hel del därifrån också. Det är helt otroligt hur mycket skräp det kan rymmas i en liten trea. Har slängt runt tio sopsäckar och har samlat i hop en hel del till röda korset. 
 
Förutom flytten så är det förstås skolan, har vfu på malmens vårdcentral nu och det är skitkul, men ansträngande. Mitt huvud är tungt och jag är helt stirrig i slutet av dagarna, otroligt mycket nya intryck och lärdomar. Nu kan jag ta venprover och ge injektioner, men har bara prövat ge i höften hittills, har inte varit så mycket injektioner, den första fick jag ge i går, det var smått läskigt men jag använde mig av bruten stickkanal och allt funkade som det skulle haha. Men sen är det den där rapporten... Ska skriva i hop en 5-7 sidor lång rapport om observation av miljön hos en patient och preventivt arbete. Har knappt börjat så måste lägga manken till nu.

Och om inte detta vore nog så läggs min stressnivå ännu högre upp i och med sista delen av bröllopsplaneringen. Men ´har fixat alla stora grejer egentligen, maten fixade vi förra veckan, i dag var jag och beställde blommorna och vi kollade västar till killarna och ska tillbaka till centrum på måndag och prova ut och beställa. Men vet ni att en sketen väst kostar 995:-??!! Är ju helt otroligt. Tur att de har kostymer redan annars hade jag dött.
Brudbuketten kommer att bestå av små callor och pärlor, och killarna har en calla var som corsage och även tärnan och näbben får små buketter med callor, Rebecka som är så liten få en calla i sin och Anna några stycken som är runt bundna. Blir nog jättefint! Visste som inte riktigt hur jag ville ha det men hon på Interflora hade så bra idéer så vi körde på dem. Blev inte så fasligt dyrt heller med tanke på att vi tog dekorationsblommor därifrån också, runt 1700:- för allt.
Som sagt så ska vi fixa mer på måndag, och fara och kolla i lokalen så man kan fixa bordsplaceringen ordentligt. Det blev lite fler gäster än vi räknat med, 65 stycken, så 67 personer sammanlagt. Men det blir jättekul trots all stress :P Underbart att få dela vår dag med alla som vi tycker om!
Nu ska jag kika mer tv innan prommisen, ha det bra alla!


Calle och Mariette!

Shit vilken genial duett! Someone new är en av mina absoluta favoritlåtar av ett av mina absoluta favoritband, och jag tyckte de var sååååå bra!

http://tv4play.se/noje_och_humor/idol?videoId=1.1327485

Effektiva!

Vi har vart riktigt effektiva i dag. Har sammanlagt fört sju sopsäckar (!) till soptippen och har rensat ur halva skrubben, hela garderoben i kontoret med alla 75000 sladdar och kablar, och två av skåpen i köket. Har fraktat lite porslin och hela innehållet i bokhyllan och datagarderoben till nya lägenheten och lite annat smått och gott :D

Hittar hela tiden mer saker som vi inte ska ha som hamnar i en sopsäck eller vår röda- korshög som redan är ganska stor. Gamla vinterjackor som inte används, nån tavla och tre kassar med böcker har jag plockat i hop till Röda korset.

Nu är vi trött som bara den, men jag känner mig inte sjuk längre i alla fall, det är ju tur det.

Kollar Idol som jag spelade in medans vi var till lägenheten, gillar Erik som vanligt, och Mariette var ju bara för bra!!!

Vi ska flytta!

Vi har fått en hyreslägenhet på 88 kvm på Bromsgatan. :D
Har dessutom mest troligt en köpare till bostadsrätten så vi får börja flytta in redan i helg :D Har börjat packa lite smått redan.. Eller packa och packa, jag har sorterat upp böckerna i röda korset-hög och ta med- hög. Och så har jag satt alla tidningar i en hög som ska slängas. Kontoret ser jättefint ut, nu behöver jag bara att Mattias kommer hem med flyttkartonger och sopsäckar. Han påstod att vi hade sopsäckar men se det hade vi inte och det upptäckte jag efter jag lagt allt skräp i en stor hög som jag måste trampa på för att komma in i kontoret.

Men fy fasen vad skönt det är att få lite större nu. Är för trångt för hela vår familj i våran nuvarande på 63,5 kvm. Och dessutom finns ett förråd/skrubb där med dörr från köket och farstun som jag kan ha mitt trimrum i :D Tänk att slippa städa absolut hela lägenheten i flera dagar efter man klippt hundarna! Där kommer inte håret precis överallt i alla fall.

Först var jag skeptisk till att flytta till ullspiran, eftersom det området ska rivas först av allt osv, men sen så tänkte jag att vi ju ska skaffa hus men bestämde oss för att vänta med det tills jag gått färdigt utbildningen, och då är det som skönt att få sålt denna lägenheten och spara pengarna till huset i framtiden. Om vi nu mot förmodan skulle bo kvar där när de börjar riva så får vi en ersättningslägenhet så det är ju ingen fara på den fronten.

Nä nu ska jag fortsätta rensa lite i röran... Ha det!

Pisseblöta ylletröja


RSS 2.0