Ännu mer minnen

Nu när jag ändå satt här i min ensamhet och tänkte på svunna tider så började jag lyssna på musik man lyssnade på. Jag kan fortfarande texterna till Spice Girls låtar som vi mimade till på roliga timmen... Haha vad less Anki var på oss när vi skulle uppträda varenda fredag. Och bambatanterna sen, måste varit tokjobbigt att ha oss tränandes i matsalen efter skolan. Hahaha
Sen hittade jag denna som jag lyssnade på när jag var kär i en tvilling... Det var lustigt hur man kunde vara kär i folk man inte ens hade vågat prata med. Kommer i håg hur jag låg i mitt nedsläckta rum i min sackosäck och grinade och lyssnade på denna och andra låtar. Haha.. Ja som sagt, jag är glad över att tonåren är över...


Tack gode gud...

För att jag inte är 16 längre. Tror den åldern var den värsta i mitt liv hittintills. Eller egentligen alla åren mellan 15 och 19. Depressionerna började redan i sjuan, men det var upp och ner i hela högstadiet, och kulminerade när jag hoppade av gymnasiet efter halva tvåan. Jag var förvirrad, bekräftelsebehovet var enormt, självförtroendet var på bottennivå och jag mådde dåligt och gjorde saker jag fick ångra bittert. Klart man har issues ännu och inte riktigt än har nått till att vara den person man vill vara, men shit vad man höll på då. Skäms bara jag tänker på vissa grejer. Och vill bara gråta när jag minns hur äckligt dåligt jag mådde i perioder. Vad jag tänkte och hur jag ville dö på riktigt i bland. Hur ont det gjorde. Tror inte det hade gjort ondare om någon hade stuckit en kniv i en.

Genom att jag själv mådde så dåligt sårade jag människor jag älskade, och det är det värsta med hela alltihop. Är så glad att jag och Mattias lyckades hålla i hop och hjälpa varandra till ett bättre mående och mogna i vårt förhållande. Det var nog inte lätt för varken honom eller min familj att leva med mig och mina problem.

De där perioderna har format den jag är idag. Depressionerna är borta men jag får hela tiden jobba på självförtroendet, och att inte falla tillbaka i det där mönstret när jag inte orkade upp ur sängen, gjorde dumma saker för att hävda mig osv. Jag betraktar mig inte som helt vuxen än, det gör jag inte. Men jag är stolt över mig själv att jag gick från att vara djupt nere i depressioner i perioder, avhopp från skolan och ett destruktivt beteende till att nu läsa en högskoleutbildning, leva i en familj med Mattias, och hundarna som betyder allt för mig, och i det stora hela känna att jag har kontroll över mitt liv.

Jag fick hela tiden höra att man inte kommer nån vart utan gymnasieutbildning, men jag fick jobb på hemtjänsten som jag klarade mig bra på, läste in betygen på folkhögskolan och kom in på sjuksköterskeutbildningen. Jag ska gifta mig i december med den man jag älskar mest i hela världen, och förhoppningsvis bilda familj och ha ett jobb jag trivs med i framtiden. På den fronten är jag fasen stolt över mig själv som har lyckats så pass hittills!

Och en annan sak är jag otroligt lycklig över, mina vänner som har fortsatt vara mina vänner ända sen vi lärde känna varandra, några sen vi var små och några som jag träffade i gymnasiet och blev mina allra bästa vänner. Tack för att ni finns! Jag hoppas jag någonsin kan göra så mycket gott för er som ni gjort för mig genom åren!

Ja, varför skriver jag det här? Jag satt och funderade och mindes, och på vad framtiden kommer att visa... Det kan man aldrig veta men jag har satt upp mål som jag vill nå, och om jag inte når dem så ska jag försöka att inte tracka ner på mig själv för det. Livet är inte enkelt, men det är sjukt mycket enklare nu än för några år sen.

Jag har inte alltid varit öppen med allt och folk kanske inte förstått hur dåligt jag mådde, men nu känns det så långt bakom att jag kan diskutera om det och reflektera med mig själv om varför det var så och hur det har blivit. Det känns lite som terapi för mig, för trots allt får man "återfall" i bland. Och jag tror också det är viktigt att, om man kan, prata om sånt här, för det är så många unga människor som mår så dåligt som jag gjorde, och många som tar steget längre och tar sitt eget liv till slut.

Annars sitter jag i soffan med Ture och Tintin på varsin sida om mig, och kollar Cirkus Möller i väntan på Idolfinalen. Jag gillar Erik typ. Och Mariette lite grann, men inte så värst i kväll. Rabih är sämst av allla, fattar inte ens hur han kommit så här långt, han ser ut och låter som en utvecklingsstört Nasse i Nalle Puh... Voi voi inte min idol i alla fall.

Nä nu har jag fått ventilera mina tankar nog för i dag, Ha en bra halloweenhelg!


Sur

Fy fan vad sur jag blev när jag läste annonsbladet. Det är tydligen tjejkväll i kväll, och intersport har 15% rabatt på alla träningskläder, och en sportbh på kampanj som man får en vattenflaska med. Vet ni vad jag handlade i går? Träningskläder! Och sport- Bhn med rosa bandet! För 1000 spänn!!! Jag, Elisabeth Nilsson handlade träningskläder för 1000 surt förvärvade och sparade pengar! Och i dag är det rea! Nog för att det inte skulle sparas så mycket, men varje slant är värd mycket för en student. Och så hade jag velat ha en rosa bandet- vattenflaska :(

Tänker inte gå på tjejkväll på stan idag. Det är en protest! Och så har jag slösat upp alla mina pengar på hämtmat och träningskläder den senaste veckan...


Yay!

Kunde inte hitta på en rubrik. Blev ingen omvårdnadstenta i dag i alla fall, fattar inte hur jag kunde försova mig till en tenta ?? Hoff nu måste man gå på omtentan. Fast det kanske jag hade behövt i allafall. Är sjukt trött just nu, vet inte vad det är med mig, tror det är mörkret. Brukar ha en nästa sjuklig trötthet denna tiden på året och ända fram till mars när det börjar ljusna.

I dag när vi väl hade vaknat så for vi ut med vovvarna, åt gröt till frukost och drog sen på gymmet. Vi körde lite mjukstart, lite cykling, styrkeövningar, och sen körde vi på löpmaskinen den sista kvarten. Detta kommer att kännas i morgon, trots att vi tog det lugnt. Ska nog å simma i morgon med Elin, det gör inget att det blir tre dagar på rad för nästa vecka kan jag inte gå förrän till helgen eftersom jag måste spendera veckan i Luleå... Är ju så sugen på gruppträningarna de har, men får väl gå när jag är tillbaka i stan, jag och Anna är sugna på afrodansen och jag vill pröva spinning igen. Har inte gått på spinning sen ettan i gymnasiet.. Ja som sagt man är ju inte det minsta tränad, men det ska det bli ändring på ;) Siktar i alla fall på att få upp konditionen och styrkan lite grann för att klara jobbet bättre (eller inte slita ut sig så fort). Är ganska tungt att förflytta och hjälpa patienter/ klienter.

Just nu är det Jon, Kate plus eight på TV. Shit innan man skulle orka med sexåriga tvillingar och 3 åriga sexlingar. Sexlingar!!! Fast det är klart om man har en egen tv- show blir man nog sponsrad med blöjor och barnmat så det räcker och blir över. Tydligen har de ju skilt sig, inte så förvånande egentligen med den stressen och livet. Hur får man tid för varandra med åtta småbarn hemma? voi voi..

Nä nu ska jag vila en stund och sen gå ut med vovvarna, senare kommer mina kursare och så ska vi fixa de sista rapporterna. Stress stress...




Stress

Är så stressad att jag inte kan ta tag i nåt känns det som. Sitter på facebook och glor rakt in i skärmen och vet inte vart jag ska börja. Har tenta på torsdag, rapporter som ska in denna vecka och Luleresa nästa vecka. VILL INTE!

Queen - Fat bottomed girls

Som om inte plugget vore nog så är det bara två månader kvar till dagen D, shit två månader är ju ingenting. Det här lär sluta med att jag blir helt apatisk och glor in i väggen och Mattias får ringa psyk.

I morgon blir en hektiskt dag också, ska stiga upp tidigt, rasta vovvarna, fara på badis, jajjamensan ni läste rätt, vi ska fara och simma i morgon som en mjukstart på mitt aktiva liv :P Efter badis så ska jag möta upp kurskamraterna på parkskolan, fixa in rapporten om personlig hygien, förhoppningsvis hinner vi diskutera de andra rapporterna också... Sen efter det kommer Pontus som jag egentligen inte har tid att klippa. Men men det går bara jag vill.

Bruce Springsteen - The ghost of Tom Joad

Trots all stress är jag så glad att vi ska gifta oss. Själva bröllopet blir så himla kul att få uppleva, och fest och umgänge med precis de vi vill umgås med och inga andra. Och som pricken över i får jag ett par dagar senare uppleva det jag har längtat efter sen jag var en liten Queer as folk- tittande trettonåring. Att åka till London! Hur jäkla underbart kommer inte det att vara? Jag har ingen förklaring på min längtan till England och allt engelskt (mer än att en synsk person menade att jag levt där i ett tidigare liv), och jag kan inte heller förklara hur det känns att ha den där längtan inom mig hela tiden, men så är det. Det är nästan som saknad, trots att jag aldrig satt min fot i Storbrittanien. 

Men det där väcker ju en liten gnagande oro också. Det känns som när man har träffat någon på nätet och pratat med länge och sen ska man ses i verkligheten. Tänk om personen är en helt annan än man fått intryck av? Tänk om man inte alls trivs i hop,men ändå måste umgås och vara trevlig? Ja tänk om min bild av England inte alls stämmer och jag får reda på att jag inte alls tycker om britterna eller brittiska saker?

Allt detta låter kanske som svammel, men ni som känner mig vet ju hur länge jag pratat om England, musiken, dialekterna, tv- serierna, humorn.




Hoola Bandoola Band - Keops Pyramid

Varför är jag vaken egentligen? Har supersvårt att gå å lägga mig när Mattias jobbar eftermiddag. Kan ändå inte somna förrän han kommit hem. Undrar om jag ska gå ut med hundarna och möta honom. Då skulle han bli glad att han slipper dra ut tre trötta hundar på nattpink.

Har så mycket funderingar så här på kvällarna. Men det är väl det som är mitt största problem, att jag tänker och säger väldigt mycket och stort, men när det kommer till handling har jag inte lika lätt för att ta tag i saker. 

Jo vi var ju på fest i fredags, Sofias födelsedagskalas. Var riktigt trevligt, träffade nytt och nygammalt folk och for ut en sväng på krogen. Var kul att se nya sidor av människor man aldrig har lärt känna riktigt, bara varit sådär ytligt trevliga med trots att man gått i samma klass.




La Roux - Bulletproof


På lördagen så blev det middag med Fija och Ante på Landströms. Gud vad kött är gott! Jag åt älginnerfilé serverad med tranbärssås, rönnbärsgele och rotfruktsbakelse. Ja man hör ju bara på beskrivningen att det är supergott. Fast vi har unnat oss lite för mycket nu, har vart fika eller hämtmat flera dagar nu, så nu är det hemmamiddagar som gäller. Jag har inte riktigt skött mig vad gäller mitt nyttiga liv heller, men nu har jag fått motivationen åter. Får som svackor men dom håller bara i sig några dagar så jag har inte gått upp det jag gick ner, mera stannat upp ett tag. Men nu blir det andra bullar nu när man har köpt gymkort :D Ska bli skitkul att börja på gruppträningar och att fara och träna och simma själv. Det känns som ett bra komplement till hundprommisarna.


Ulf Lundell - Kärleken förde oss samman

Nu satte spotify på vår låt. Den ska mest troligt sjungas i kyrkan, eller så dansar vi första dansen till den. Eller både och. Älskar den låten, Lundell- sucker som man är. Och han är ju så sann. Han kan det där med kvinnor och kärlek och vemod...

I dag är det bara du och jag, i dag är det bara vi två. Du är min, och jag är din, och kärleken förde oss samman.


Pepp

I morse var jag seg och trött som aldrig förr, nu är jag riktigt peppad! På björkis träffade vi min kära kollega Anna och hennes karl Göran och vi bestämde oss för att luncha tillsammans. Då kom vi in på ämnet gymkort och träning, och det hela slutade med att jag tog ett gymkort på nautilus. Eller ja, jag ska ta det när jag lämnar in papprena i morgon, för då ska jag och Mattias börja lite lugnt. Är skitpeppad och träningssugen, när Anna kommer hem från byn sen så ska vi gå på gruppträningar och gå och simma, åtminstone ett par ggr i veckan. Ser framemot spinning, afrodans och yoga :D

Siktar inte för högt dock, för jag vet om jag börjar som ett psyk nu med träning så blir jag less superfort, så jag ska försöka ta det lugnt i början. Dessutom är ju inte kondis eller styrka den bästa så jag får bygga upp det lite stegvis hahaha.


Nu ska jag strax gå ut med vovvarna i snön och sen försöka plugga :)

Trött trött trött

Skulle ha varit på park och pluggat nu. Jag satte klockan på åtta och snoozade. Och snoozade. Sen tror jag att jag slog av larmet för jag vaknade igen strax efter tio. Hoff är ännu helt seg och trött och måste fixa en massa i dag.

I går hade vi tenta. I mikrobiologi, immunologi, infektionssjukdomar och rörelseappareten. Logiskt och bra va? Mikrobiologin och infektionssjukdomarna kändes som jag kunde rätt bra, men rörelseapparaten och immunologin var en smärre katastrof. Gissade som bara den på ben och muskler, tydligen så gjorde andra också det så Rolf lär ha roligt vid rättningen.

Nä nu ska vi fara och köpa fiskmat. Sån där dom äter och inte ruttnar på botten, för det hände nyss och vi fick nitrit i vattnet och fiskarna höll på å dö. Vi lyckades dock rädda alla förutom den stackars algätaren Arne. Han mötte sin skapare i toalettstolens grymma virvlar av död. Fast vi får hoppas han såg ljuset på andra sidan tunneln...


Jag testade webcamen i går. Har inga nya bilder på mig, bara de här fula suddiga haha.


Plugg, Mcdreamy och snö snö snö



Jahapp, andra dagen av fältstudier avklarad, nästa vecka ska jag vara tre till. Har haft ett par bra dagarm men tyvärr har det vart väldigt lugnt på avdelningen, inga sår och inte så mycket att göra som har med kursen att göra. Få se om jag får vara med på såromläggningar nästa vecka. Då ska vi även bedöma kost och näring och trycksårsrisk hos en patient.

Har träffat mycket trevligt folk, och en och annan Dr Mcdreamy... Vaddå jag tittar ju bara, det är något speciellt med unga, kunniga och trevliga läkare ;) Men så klart ingen som går upp emot mitt egna gruvtroll :D

I morgon börjar vi med rapporter och uppgifter, får väl promma i snöstormen till parkskolan, har kommit hur mycket snö som helst... Blåsigt och jävligt är det också, usch och fy.

Ja nu glor vi på tv, har vart med Malin och Stina och kollat Grey's i kväll, alltid kul att träffas, dock blir det alltför sällan i perioder. Jag är så svamlig så behöver dem för att få lätta på trycket i min knasiga hjärna i bland, hehe...

Nå nu är det Fråga Olle dokumentär, mycket intressant ;)

Ha det bra!

RSS 2.0