Det börjar alltid med något litet...





Michael Jackson - The anal bleach that went to far.

Nyår på jobbet

Japp i år jobbar jag nyårsafton igen. Men det blir nog rätt trevligt, mysa med hon jag jobbar hos och äta massa snarra. Synd bara att jag missar aftonen med mina tjejer.

Gör inte så mycket nu, umgås med AnnaBanana, aktiverar hundarna så gott det går och spelar Wii. I dag ska jag prova Ms nya Guitar hero med trummor och hela kitet.

Och så jobbar jag nätterna. Lugnt och tråkigt. Men jag behöve rnog ha det lite lugnt och tråkigt för det är inte det så länge till....

Wii fit ska göra mig till en bättre människa

Jag har upptäckt att jag är fetare än vad jag trodde, och at jag har jäkligt dålig balans. Jag suger på att nicka fotbollar och åka slalom. Så nu ska jag träna på min bräda som jag fick i julklapp. Men lite deprimerande var det när jag hade gjort min MII och gjorde bodytestet, då svällde mini-Elisabeth upp som en boll och jag fick höra att jag ska akta mig för metabolic syndrome. Dags att börja leva hälsosamt med andra ord. Nog för att Anna har köpt chips som jag sitter och äter nu. hahaha....

Har varit en trevlig jul. Så här såg lill-Emil ut när tomten kom:



Jag blev bara lite rädd.
Var ut på juldagen, fast for inte på krogen utan stannade med pojkarna och pratade tv- spel, snoppsmaker och andra intellektuella frågor.
På annandagen hade jag och Anna våran födelsedagsfest. Det var hemskt trevligt och mycket roligt folk. Krogen innehöll buggande och diskodansande och drickande av äckliga drinkar. Men mycket roligt var det.
Så här såg vi ut:



I dag har vi käkat tårta och jag fick lite presenter, bl.a alkoholhaltiga drycker, ett jättefint halsband och presentkort. Har dessutom mått bra hela dagen, var mycket mer bakis i går. tackar Emmas studenttips för mitt välmående såhär dagen efter.


Anna springer och äter chips med dip. Hon behöver gå upp lika mycket som jag behöver gå ned enligt spelet. Hohoho...

Använd kondom!




utformning är alldeles för gullig och detaljerna är så stor.


Livet i dag och i morgon

Nu sitter jag här och väntar på att håret ska torka, lyssnar på Looptroop och kliar mina skrynkliga händer.

Jag har insett att jag väntar för mycket. Jag försöker alltid vänta ut en massa saker,  men det slutar alltid med att jag fastnar i samma banor och aldrig tar mig lös. Jag är stolt som fan över mig själv att jag tar steget och börjar studera i Januari (om 33 dagar). Jag har många gånger bestämt mig för något men backat ur av ren feghet. Var nära att göra det när jag fick detta antagningsbeskedet också. Tänkte att jag kanske ändrar mig och vill bli nåt annat till hösten(ska jag vänta?). Tänkte att jag har ju så bra jobb och hyfsat med pengar. Tänkte att jag inte vågar. Men nu ska jag fan i mig våga. Jag kan inte sitta här hemma och deppa över mitt liv men samtidigt inte våga göra något annorlunda.

Fan om jag hade vart någon annan och läst min blogg hade jag tyckt vilken tragisk människa! Jag kanske är det, men jag försöker ta tag i saker nu. Livsomvälvande beslut och mycket hopp. Jag har ju ändå levt likadant i åratal. Är rädd för allt okänt, är rädd för vad folk ska tycka.

Jag intalar mig själv att jag är en självständig tjej som inte bryr sig om andras åsikter men det är bara bullshit för att försöka rädda min självkänsla. Jag är livrädd för att folk inte ska tycka om mig. Livrädd för att göra fel val. Men det går ju inte att fortsätta så, då blir man till slut en bitter och sliten kärring som hackar på vikarier på jobbet(inom omsorgen så klart) och skvallrar om andras liv. Jag har träffat för många sådana för att vilja bli sådan själv. Vet tom folk som är unga som beter sig som gnälliga bitterfittor för att de är missnöjda med sitt liv. Nä så vill inte jag må, och jag tror att man nånstans gör ett val när man blir en sådan. Det är ju i slutändan ens egna val som satt en där man är just nu. En hård insikt, att man inte kan skylla på andra.

Sen måste jag ju tillägga att ni kanske inte ser så mycket positivt här, men jag har bloggen mest som ventil för mina egna tankar. Känner mindre behov att skriva när jag mår toppen. Så allt är inte dåligt med mig :P

HIttade en bild från förra julen på mig och fina Sara, det hemska är att jag har samma förvirring nu som jag hade då, för ett år sen... men det börjar klarna efter mycket upp och nedgångar...


Söndag igen

Usch och fy vad veckorna gått fort. Söndag igen! Har inte ens sett nå lucior i går och glömt att tända tredje adventsljuset i dag. Man hinner inte med.
I fredags var det 40- årsfest. Skitkul, men som vanligt fick vissa (och jag) i sig lite för mycket alkohol. Bålen Göran gjorde gick inte av för hackor. Typ som Fun light, 1+10 och då kan ni ju gissa vilken del som var läsken.

I dag bjöd klienten jag jobbar hos på supergod middag. Så nu sitter jag och jäser som bara den.

Längtar till januari för vet ni vad, jag ska börja plugga! Blev antagen till sjuksköterskeprogrammet på distans från LTU. Första veckan börjar 19 januari och då ska man dit och gå på introduktion och nollning osv. Fy vad läskigt men kul på samma gång. Är inte så bra i såna där supersociala sammanhang när man ska göra en massa konstigt med folk man inte känner.... Usch... Men det blir säkert kul. Alltid kul att lära känna nytt folk.

Nu blir det snart sovdags för jag jobbar i morgon, men har tagit ledigt resten av veckan så sen jobbar jag inte förrän nyårsveckan, skönt!

Och snart kommer Emma! :D:D Och sen kommer alla andra saknade! :D

yees

En massa beslut tagna i dag, wehooo :D

Kyla och snö

Kom hem efter jobbet i morse och tog hand om djuren innan jag gick och la mig igen. Kunde inte sova förrän vid två halv tre i natt ( jo vi ha rjour så vi får sova på jobet). Låg och vände och vred och tänkte så mycket att jag trodde jag drömde men sen upptäckte jag att jag var vaken trots allt. Det var en konstig känsla. För jag var inte trött nog för att ha sovit, men mina tankar bara far i väg och blir tillslut ett virrvarr av mysko fantasier. Till slut löste jag lite korsord och blev trött till sist.

Vad skönt det var att vara ensam hemma. Har inte varit ensam på tre veckor. Visst kan det vara mysigt också men jag är en sån som behöver vara för mig själv. När jag inte kan det på länge brukar jag sitta i duschen hur länge som helst. Det är lite som meditation, där får jag vara i fred (oftast) och vattnet är varmt och skönt och jag kan tänka i lugn och ro. Tyvärr så är det ju inte så bra för miljön att slösa en massa vatten på mitt ensamhetsbehov.


Nu ska jag nog äta mammas hembakta bröd med juledamer. Sen måste jag städa mig själv och lägenheten.


Hittade fler

Hittade festbilder från 2004








Gamla tider

Sitter på mammas dator och tittade på alla mina gamla foton som blivit kvar.
Minns ni vänner?
Födelsedagsfika hos Ester anno 2005









En annan ack så saknad get together hos Ester






Tre år känns som en evighet när jag tittar på dessa bilder

Julbak

Känner mig som värsta bullmorsan. Jag har slutat jobbet klockan åtta och sen for jag direkt till mommo (min mamma har blivit omdöpt pga alla ungar och hundar), och började baka pepparkakor.
Så jag, mommo och Rebecka har bakat pepparkakor och lussekatter, samt hunnit leka med Rebecka och underhålla henne när hon blev less på baket.
Fast ätit deg har jag också gjort. Har lite ont i magen. Klarar inte lika mycket deg som förr i tiden. Nu har det börjat jäsa i magen, degbullarna som jag åt. Är ju så gott med bullar som inte är gräddade. Fast det vara bara gott första tuggan, resten och pepparkaksdegen smällde jag i mig av ren vilja och barndomskänsla. Att baka i mammas kök och äta nygräddade bullar det är tider det!


Redan torsdag

Gud vad veckorna går fort, fastän det i bland känns som att en dag är en vecka.
Blir mycket bloggande på dessa nattveckor. Är för trött för att göra något konstruktivt så har mycket tid att sitta här...

I dag var jag faktiskt på stan en sväng. Var bra och nyttigt att få uimgås med Stina en sväng. Tänkte kolla julklappar men det slutade med att jag köpte sminkborstar och örhängen för 330 spänn. Till mitt försvar var det faktiskt 25% på sminkborstar på kicks. Okej, jag ångrar mitt köp. Vad fan skulle jag köpa svindyra sminkpenslar för? Jag har ju klarat mig utan i de typ 8 år jag sminkat mig. Men det är ju så kul att trixa och greja när man ska ut! Usch vad ytlig jag är.

Jaoo, sen har jag mest slöat och långprommis blir det snart på väg till jobbet.

Vet inget mer egentligen, ska gosa med valparna innan jag far.
Kram på er!

Vinterdvala

Känner mig helt orkeslös. Orkar int nåt! Känns som kroppen har satt sig på sparlåga och bara väntar på att få lite solljus. Är inte ens förväntansfull inför jul som jag alltid brukar vara. Har inte ens köpt en endaste julklapp. Men tur att jag vet vad jag ska ge alla. Bara att få ur mitt arsle ur soffan/datastolen och gå å fixa. Men inte i dag. Stan stänger om en halvtimma och det mesta ska jag beställa. Fast det måste jag ju också börja med för tänk om det inte hinner komma i tid? Sabla slöjävel jag är.
Hundstackarna får nöja sig med promenader och inte mycket stimulans. Men de verkar rätt nöjda ändå. Är ju så livat med alla valpar och valpbesökare här hemma :)

Det känns som en dyster och mörk evighet till nånstans mellan 9- 12 december, fast det bara är en vecka typ, och ännu längre evighet till januari. Change is coming, vet bara inte hur man ska fixa allt. Bara jag får veta...

 Och nu fick jag ett e-post meddelande från facebook. Hatar att folk måste skicka en massa requests och skit. Ska nog försvinna därifrån. men det är också jobbigt för man måste typ radera allt man har gjort där och tjorva en massa för att ta bort sitt konto. Har jag hört, är för slö för att kolla upp det själv.
Nä för fan nu kom det ett till.

det här var det slöaste och gnälligaste inlägget jag skrivit på länge. Nu ska jag sova tills det är dags för jobbet.


Pushkin

Я вас любил: любовь еще, быть может
В душе моей угасла не совсем;
Но пусть она вас больше не тревожит;
Я не хочу печалить вас ничем
Я вас любил безмолвно, безнадежно,
То робостью, то ревностью томим;
Я вас любил так искренно, так нежно,
Как дай вам бог любимой быть другим.

I loved you once: perhaps that love has yet
To die down thoroughly within my soul;
But let it not dismay you any longer;
I have no wish to cause you any sorrow.
I loved you wordlessly, without a hope,
By shyness tortured, or by jealousy.
I loved you with such tenderness and candor
And pray God grants you to be loved that way again.


Lite rysstema idag. Det är ett mycket vackert språk.


Lite mer ryskaminnen

Lite mer härlig nostalgi hittade jag när jag ändå höll på å mysa på youtube. Vet inte vad de i min ålder lyssnar på i Ryssland, är för färgad av Gun Lundgrens politiska influenser. Sånt här fick vi lyssna på, förutom sovjets nationalsång och gammal rysk folkmusik;





Är det inte underbart så säg? Ryskalektionerna var nog det enda stället jag riktigt trivdes på i gymnasiet. Tyvärr blev det ju som det blev och inget blev färdigt. Någon dag ska jag lära mig ryska igen.

Подмосковные Вечера

Åh minnena från Guns parfymneddränkta klassrum väcks till liv när jag hör denna. Den har jag sjungt och översatt tusen gånger om tror jag. Det var tider det. Tyvärr ha rman ju tappat all ryska man lärde sig. Man får ju aldrig chansen att öva längre. Men texten minns jag nu när jag hör den.



The struggle continues

Strax ska jag traska till första natten på denna jobbvecka Inte sugen what so ever. Lyssnat på massa musik i dag. Kåbåjs och Timo och Looptroop. Lite fina citat som jag gillar:

"I'm not what i used to be -a duracellkanin, that's energy in swedish"

"Remember yesterday, when it all seemed to be so easy? Think about that today, when we all seem to worry so much about tomorrow, what will follow can we pick up the pieces?"

"Before the night is through, I wanna do bad things with you"


God morgon!

Ska man skriva i hop det som ett ord eller ska det stå särskrivet som ovan? '

Vaknade tidigt och tänkte att det är lika bra att lägga sig i soffan och glo tv. Första december i dag. spännande på något sätt. Är så mysigt att det snart är jul och snart kommer alla vänner hem. Lite tragiskt känns det dock att jag förra året hade samma bekymmer som jag har nu. Visserligen tog funderingarna några pauser under året men kommer tillbaka som en äcklig jävla sjukdom. Va fan hur länge ska det hålla på så här? Bleh. Känns som att jag fattar mindre och mindre av livet ju äldre jag blir. När jag var 15 trodde jag jag skulle bo någonstans och läsa på universitet nu. Advokat skulle jag bli. Jo Tjena.

På tal om vad man ville bli när man blev stor, Jag tror jag har et thum som det är nu, men när jag var liten ville jag bli veterinär eller allra helst marinbiolog. Tänkte tom flytta till Norge och jobba som det. Haha det var nog Rädda Willy som gjorde det. En period ville jag bli parapsykolog. Det är ju väldigt givande framtid inom det området, hoho.
Skulle absolut inte börja jobba inom omsorgen som morsan och syrran. Nej då. Men sjävklart fick jag jobb i hemtjänsten. Var rätt kul faktiskt. Saknar många av vårdtagarna. Men ite alla av kollegorna. De flest avar underbara men det är dom där bittrea surkärringarna man minns.
Mitt nuvarande jobb är skitkul och givande. Har aldrig trivts så bra som jag gör nu. visserligen lämnar ju lönen mycket att önska, men det räcker gott och väl för mig. Dock tror jag det kan bli för mycket med tiden. Det är ändå rätt tufft att vara med samma person hela dagarna/nätterna och göra allt med denna. Blir ju svårt i vilken relation som helst, hur bra man än trivs med varandra.

Ja då är den stora frågan samma som när man var liten; vad ska du bli när du blir stor? Stor kanske jag är redan. Vet nog vad jag vill bli. Då återstår bara att vänta till 9- 12 december och se vad jag får för besked :D

Nu ska jag kolla på True blodd och halvsova i soffan med djuren.

RSS 2.0