Fula dockor, examinationer och grisorgan

I går kom jag hem efter tre dagar i Norrlandsmetropolen (hoho) Luleå. Vi hade examination där vi redovisade vårt grupparbete, lärde oss ta blodtryck, HLR, samt skar i hjärtslag från gris. Allt gick skitbra, kunde rädda livet på dockan, förstod hur man tog blodtryck och vi fick beröm på examinationen.
   Dissektionen var lätt roligast. Trodde först jag skulle tycka det var äckligt men tydligen är jag fascinerad över att med skalpell och en slö sax klippa upp hjärtan och kärl, hehe. Grisen är ju det djur som är närmast människan i den inre anatomin, ironiskt nog, så det är därför vi får dissekera organ från dem och inte något annat djur. Det enda som var lite otäckt var trachea och larynx (luftstrupen och struphuvudet). Kändes rätt läskigt med brosken. Men man har ju lärt sig en hel del nu.

Lite shopping hann jag med också, fast det såg mörkt ut där ett tag. Hittade lite böcker på bokrean:

Fåret Shauns ulliga, gulliga värld
Nicke Nyfiken på sjukhus
Klassiska kakor på nytt vis och
Det vegetariska köket

De två första var presenter till syskonbarnen. Hittade Shaunboken och jag vet att de älskar fåret Shaun (jag tycker han är rätt kul jag med faktiskt:P) så den och nicke fick de i dag. De andra två var rätt kul bak och matböcker. Kakboken har alla såna här klassiker som syltkakor, kladdkakor osv men ofta med en ny tvist och fina retrobilder.
Sen hängde jag och min nyfunna vän och klasskamrat Jeanette på stan hela sista dagen i väntan på tåget som skulle gå fem timmar efter vi slutat. Jag var sugen på att hitta nå kläder eller annat kul men nixpix, fick aldrig nåt sånt där riktigt sug. Men sen kom vi då till järnvägsstationen och där hade det öppnat en butik som heter Fröken April. De hade de ljuvligaste kitchiga femtiotalsprylar och jag fick nästan dåndimpen. Allt var rätt dyrt men hittade ändå ett skitsnyggt kakfat och en godisskål i glas. Ni vet en sån där skål med glaslock som alla gamlingar har att bjuda hårda karameller ur. Kakfatet ska jag stapla mina egenbakta kakor på sedan :P

Här är mina underbara Lulefynd:


Spyor och elände

I går när jag vaknade mådde jag så dåligt, och sen låg jag och spydde hela dagen i går. Trevligt. Hatar magsjuka, har inte haft det på skitlänge (ja sånt kom det också), så det blev som en chock. Gör ju så ont så ont att ligga och spy när man inte får i sig nåt. Men nu i dag känns det bättre och spyandet har slutat. Blä, först fick jag feber och förkylning och sen magsjuka, nu får man hoppas jag är frisk ett tag.

Hittade denna hos Therese och har inte så mycket att göra (vågar inte röra mig utanför lägenheten ännu)..

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta och radera mina svar. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om du har ett namn som börjar med samma bokstav som mitt får du inte ge samma svar som jag gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!

1. Vad heter du?:Elisabeth
2. Ett ord på fyra bokstäver: Evig
3. Flicknamn: Elsa
4. Pojknamn: Elis
5. Yrke: Elektriker
6. Färg: Ebenholtz-svart (Finns det inga färger som börjar på E?)
7. Klädesplagg: Espadrillos
8. Mat: Enchiladas
9. Sak i badrummet: EeePC (Mattias minidator brukar följa med honom på toa, haha!!)
10. Plats/Stad: Enköping
11. En orsak att vara sen: En ilsken ekorre attackerade mig på vägen hit.
12. Något man skriker: Kan faktiskt inte komma på nåt vettigt... "E du dum i huvet?" kanske om man blir arg...
13. Film: E.T.
14. Något man dricker: Elvis the king (ja det är faktiskt ett vin)
15. Band: Electric light orchestra
16. Djur: Ekorre
17. Gatunamn: Ekvägen
18. Bil: Eagle (fanns tydligen en sån i USA förut)
19. Sång: Eternal Flame med Bangles
20. Aktivitet med mer än en deltagare: En eldig tango


Tillägnat kusin vitamin

Vår nostalgiska, sjuka humor... jag längtar så mycket efter Anna att jag sitter och tittar på youtube efter alla klipp som påminner mig och henne och våra stunder tillsammans.... :D:D Haha det finns ingen som förstår mig så bra som Anna...

Alla hjärtans dag

Denna passar ju in i dag, typ:


Är inne i en grym Timo- period, jag vet inte men han är ju bara för underbar.


Livet bland böcker och fylleribilder

Nu har jag levt livet som distansstudent i några veckor. Jag har haft fältstudier denna vecka på sjukhuset och det var väldigt trevligt, bortsett från att jag plötsligt blev superhes och inte kunde göra mig förstådd bland patienterna.... Men mycket lärde jag mig under tre dagar om min blivande profession, och jag har inte ångrat mitt val ännu :P Dessutom tror jag jag har övervunnit min spruträdsla. Folk skrattar åt mig när jag berättar att jag är livrädd för blod och nålar och trots det pluggar till sjuksköterska, men jag tänkte att jag vänjer mig nog och det verkar ge med sig. Har riktigt kollat ordentligt när dom stuckit folk och tagit prover på fältstudierna och jag har inte alls känt mig yr eller illamående.
Kanske det var sjukhuskläderna, kanske jag mognat, vet inte :P
   Är dock rätt tungt så här i början, känner att jag inte riktigt fått in studietekniken, men det kommer väl med lite övning.

Nu kollar jag melodifestivalen. Förra veckan tyckte jag inte Petra Mede var särskilt kul, men i kväll har jag skrattat en del åt hennes skämt. Min favorit i kväll är nog countryn och lasse lindh, men jag är ju lite svag för såna indiekillar som ser snälla ut.

Här är en annan favorit, mums. Han var enda anledningen till att jag ville se körslaget men då röstades han ju ut så jag ides inte kolla mer:




RSS 2.0