Grattis kvinnor! (eller?)

I dag är det alltså den internationella kvinnodagen. Ska man fira? Ska man skita i det eller ska man vara irriterad?
Jag vill gärna fira kvinnan som sådan. De starka kvinnor, och de tyvärr färre män, som gjort att vi är där vi är i dag i Sverige. Givetvis ska man vara glad för att utveckligen gått framåt och vi är bland de mest jämställda länderna i världen. Men å andra sidan, är den internationella jämställdhetskonkurrensen särskilt stor? I världen finns länder som t.ex. Egypten, Afghanistan, Saudi- Arabien, Kina och Somalien där kvinnor och flickor förnekas skolgång, könsstympas, kastas bort som foster för att de är just flickor. Eller tom i Europa, där kvinnor blir mormor vid 23, och uppger anledningen att flickor gifts bort tidigt så att de garanterat inte förlorat oskulden.

Nu kanske ni tycker jag tar upp extremer, men faktum är ju att detta inte alls är ovanliga former av hur det går till i världen. Allt för att förringa kvinnans värde och stärka mannens envälde.
Sen behöver man inte gå så långt från vårt eget land för att inse att det fortfarande finns enormt mycket att göra med jämställdheten, min kompis Sara lade upp detta på Facebook: SCB- lathund om jämställdhet. Här kan ni kolla och få det svart på vitt hur det egentligen står till med jämställdhets- Sverige.


Visst ska vi vara glada över att det ändrats så mycket, att vi rent teoretiskt är likvärdiga männen. Men i praktiken finns otroligt mycket att göra.

Tusen gånger starkare - Denna är nästa film jag ska se. Om detta speglar verkligheten säger det väl en hel del.

Kommentarer
Postat av: Elin Fredriksson

Är det därför vi käkar semlor idag alltså?



Fettisdag = Kvinnodag



Åhå. Kanske semlan är ett sätt att få kvinnor att hålla tyst och inte gnälla så mycket. Vi trycker i oss en massa semlor och sen ligger vi på soffan och är nöjda och belåtna. Männen kan lugnt fortsätta med sitt medans vi underbara kvinnor ligger utslagna på soffan med gräddmustasch och rapar mandelmassa....

Slår vad om att det är en karl som tillverkat den första semlan.

Död åt alla semlor.



Saknar dig ♥

2011-03-08 @ 23:02:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0